maanantai 28. syyskuuta 2009

Syysretki Hossaan

Viikonloppuna retkeilimme mahtavissa Hossan maisemissa Suomussalmella. Sää suosi etenkin lauantaina, mutta tuuli oli todella kova, joten kalastaminen jäi vain haaveeksi. Majoituimme mukavaan, tunnelmalliseen mökkiin, jossa pimeän tullen kynttilät valaisivat iltaamme. Päivällä patikoimme muutaman kilometrin päähän eräälle laavulle. Myöhemmin istuimme pimeässä illassa nuotiolla mökin rannassa ja loimutimme lohta. Illan kruunasi tietenkin saunominen.






Näimme reissulla jopa kaksi kotkaa sekä tietenkin poroja. Yksi poroista oli valkoinen, kyljessään ruskeat laikut. Hauskin oli lehmä, joka oli karannut aitauksestaan. Siinä se tallusteli tiellä ja pysähtyi hetkeksi ihmettelemään meitä. Valokuvasimme myös palokärkeä, joka lenteli kannosta kantoon ja koputteli kantoja aivan kuin mielenosoituksellisesti, koska retkeilyalueella oli tehty harvennushakkuu.





Pysähdyimme palatessa myös Paukuttajavaaran muistomerkillä. Sodan aikana paikalla oli saanut surmansa 11 ihmistä, osa heistä pieniä lapsia. Surmansa saaneet olivat kahden perheen jäseniä. Venäläisten pudottama pommi oli pudonnut maakellariin, jonne ihmiset olivat menneet suojaan. Hyvin surullinen tapaus.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti